Цеца, тогаш Величковиќ се присети на првиот момент кога слушнала за Жељко Ражнатовиќ-Аркан. Таа вели дека имала настап во Германија и купила Плејбој на бензинска пумпа.

Во списанието го видов човекот на мојот живот! Не разбрав што пишува во интервјуто, само зјапав во неговата фотографија. Тој беше најмажествениот и најзгодниот маж што сум го видел во животот. Си помислив: „Значи, тоа е Аркан! Сакав да му бидам сопруга – се присетува Цеца и опишува како изгледала нивната прва средба лице в лице:

Ги запознал Оливер Мандиќ

Бидејќи во тоа време кружеше измислена приказна дека Аркан ми ја скратил косата, Жељко ми рече: „Дали си ти ѕвездата што редовно ја шишам?“ Бев истрауматизиран, исплашен. се мрднав! Продолживме да се гледаме, а јас прв го бакнав! Во Жељко не се заљубив поради неговата моќ, туку во него како маж, во неговите човечки квалитети, карактерни особини, физичкиот изглед… Ме интересира некој што ќе може емотивно да ме трогне и да ме направи среќна. , а не колку е моќен и моќен, има сметка во банка.