Цеца Ражнатовиќ реши да проговори за деновите поминати во затвор како дел од акцијата „Сабја“ која се случи по атентатот на српскиот премиер Зоран Ѓинѓиќ. Таа вели дека еден месец поминала во самица и дека цело време плачела.

Немав право на посета, кантина, адвокати и сонце. Друштво ми правеа бубашваби. Во келијата имаше кревет, масичка и клупа. На ѕидовите имаше напишано мои песни.Помислив, боже каква иронија-вели Цеца.

Таа не можела да ја заборави првата ноќ во затворот.

Беше страшно. Око не склопив и само плачев. После еден месец добив цимерка и ивам право на весници. Ми беше посесно бидејќи можев со негого да зборувам и плачам-објаснува пејачката.