Cрпката фолк ѕвезда одби да го коментира однесувањето на премиерите на Бугарија и на Македонија. Таа само рече само дека „лично ги познава и Зоран Заев и Бојко Борисов“.

Цеца е честа гостинка во Бугарија и во Македонија и има посетени концерти.