Љиљана Мијатовиќ во 1980 година со Аркан ја доби Анѓела, која беше негово трето дете. Taa раскажува дека со Жељко многу се сакале иако никогаш не се венчале.

Не се венчавме од технички причини, бидејќи го бараа многу земји. Избега од затвор, па се криеше и затоа не можевме ни да ја легализираме нашата врска иако тој многу сакаше. Нашата ќерка го носи презимето Ражнатовиќ, бидејќи тој инсистираше на тоа. Даде изјава во конзулатот, додека беше во затвор во Холандија. Кога ја родив Анџела беше мал Жељко, физички неверојатно личеше на него. Таа има боја на гласот, раце, нозе, глава, очи, бел тен.. сакаше слатки како него и животни, пееше убаво како него-раскажува поранешната партнерка.

Љиљана се осврна и на приказната за наследството.

– Во однос на неговото наследство, Ангела не наследи ништо од нејзиниот татко, а јас ја советував и да не учествува во тие судски процеси. Не беше тажна поради тоа, ниту ја интересираше такво нешто, па не сакавме да учествуваме во тоа.