Во Србија веќе неколку векови стои закопано злато уште од времето на Турците, пишуваат српските медиуми. Тоа според кажувањата, некој си поп Мартин го закопал на 62 локации но досега никој не успеал да го пронајде.

Набараните локации се Стара Планина, Манастирот Св Јован Пуст, Смукова јама и пештерата Звечара.

 

Пред двеесеттина години жители на Ниш и Пирот тврдат дека во местото Смукова јама дошол и Жељко Ражнтовиќ Аркан да го бара златото но не успеал