Аца Лукас се изјасни дека веќе никогаш нема да пее на ромски свадби бидејќи се чуствувал понижувачки и покрај убавите пари што ги добивал.

Тоа се глупости. Нема никогаш да го правам.Тоа се будали.Тие што ги организираат се лопови кои имаат пари.Но, тие те лепат со пари на чело и кошули а на пејачките во прслуци., Но подоцна ги тераат музичарите да им ги вратат-раскажа пејачот.