Категорија: Економија
на врвот се и земји кои немаат нафтена индустрија, но имаат високи просечни плати

Колку литри бензин може да се купи со просечните плати во земјите низ светот(ТАБЕЛА)

пред 4 дена
Економија

Анѓушев: Ниту еден производ, кој доаѓа од кај нас не може да биде спречен да биде македонски

пред 5 дена
Економија

Анѓушев: За Кичево-Охрид имаше застој поради недостиг на финансиски средства

пред 5 дена
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ги покачи даноците и акцизата на нафтата

пред 5 дена
Економија

СДСМ: Редовен и неселективен поврат на ДДВ кон фимите

пред 5 дена
Економија

Штериев: Crowdfunding предизвик за младите претприемачи и храбрите инвеститори

пред 5 дена
со пари од ЕУ

Македонија и Бугарија ќе реализираат проекти за конкурентност, туризам и животна средина

пред 6 дена
состојбата не е сјајна, велат од организацијата на работодавачи

Бројот на вработени во текстилната индустрија е намален од три до пет отсто

пред 6 дена
Економија

СДСМ: Со мерката за поврат на ДДВ досега скенирани два милиони фискални сметки

пред 6 дена
Економија

Фирмите добија 196 милиони евра поврат на ДДВ во првото полугодие, за 20% повеќе од лани

пред 6 дена
Економија

Забрзување на економскиот раст очекуваат економски експерти анкетирани од Народната банка

пред 6 дена
Економија

Нова зграда во Неготино за 62 социјално ранливи семејства

пред 7 дена
Економија

Намален бројот на туристи во мај

пред 1 нед.
Економија

ММФ отвора регионална канцеларија во Виена за Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора

пред 1 нед.
Економија

Државен инспекторат за земјоделство: Откупната цена на пченицата е од 9 до 10,5 денари

пред 1 нед.
Економија

Апликацијата „МојДДВ“ ја презеле 120.000 граѓани, достапна и на Apple store

пред 1 нед.
Конечна одлука на раководството на автомобилскиот гигант

Катар превагна: „Фолксваген“ оди во Турција

пред 1 нед.
Економија

СДСМ: За само две години, вработени се околу 50.000 граѓани

пред 1 нед.