Аналитичарите од Волстрит  предвидуваат дека компанијата Епл ќе има уште еден лош квартал , по  изненадувањето на почетокот на годината. Имено во тој период  пристигна информацијата дека за време на божиќните и новогодишни празници падна продажбата на мобилни телефони на компанијата, а со тоа и приходите.

Компанијата тогаш наместо очекуваните 89 – 93 милијарди долари, заработи само 84 милијарди долари, што резултираше со пад на вредноста на акциите на компанијата за 9%.

Аналитичарите од Волстрит предивидуваат дека Епл повторно на пазарот ќе испорача мал број телефони.

Епл воведе пракса да не го објавува бројот на испорачани телефини , туку само приходи од нивната продажба.