Брокерската куќа Сити ресрџ  ја намали прогнозата за производството на “Епл” за првиот квартал од 2019 година и речиси ги преполови очекувањата за најскапиот XS Max.

Брокерската куќа, очекува Епл да произведе 45 милиони  Ајфон  телефони во тој квартал, помалку од претходно проценети на 50 милиони долари.

Намалувањето на проекциите главно е резултат на лошиот изглед поврзан со моделот XS Max (со почетна цена од 1.099 долари), чие производство, според проценките на  Сити ресрџ, ќе биде намалено за 48 проценти.