Политиколот Владимир Божиновски во интервјуто за „Република“ и „Пресинг ТВ“ ја коментира  енергетската криза која ни се заканува во следните месеци.

Најлошото допрва доаѓа.Говориме за скапа струја а зимово може да говориме дали ќе има има струја а не дали ќе биде скапа. Власта нема обезбедено струја после октомври и е многу тешко да се обезбеди.Видовме неуспешни обиди со соседите.Искрено се надевам дека ќе се обезбеди струја колку да функционира државата. Зошто до сега не е обезбедена треба да одговори власта. Проблемот ќе биде не поради скапите енергенти туку дали воопшто ќе имаме енергија и гас-предупредува Божиновски за „Република