Ознака: попис
Македонија

Успех на нашинците во Австралија: За пописот издејствуваа графа “Macedonian Orthodox“ покрај таа за “Greek Orthodox“

пред 3 дена
Македонија

Попис: Речиси сите како превоз користат автомобил, ретко кој велосипед

пред 3 недели
Регион

Турски попис од 1455 година: На Косово имало 13.000 српски куќи, а само 46 албански

пред 2 мес.
Македонија

Ахмети уверува дека со СДСМ не ги договарал резултатите на пописот

пред 3 мес.
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ прашува: Уште колку грешки има пописот за да биде комплетен?

пред 3 мес.
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: на Македонија и треба попис спроведен според сите европски стандарди

пред 3 мес.
Македонија

И МПЦ-ОА изрази сомневање во резултатите на пописот

пред 3 мес.
Македонија

Стоиљковиќ: Не ги прифаќаме лажните резултати од пописот, немаме доверба во официјалните органи

пред 3 мес.
Македонија

Реакција од Софија на пописот: Бугарското МНР изненадено од бројот на изјаснетите Бугари

пред 3 мес.
Македонија

Пендаровски: Направивме попис со сите нишани, според највисоките стандарди на ЕУ

пред 3 мес.
Македонија

Пописот ја демонтираше лагата на СДСМ за 600.000 иселени лица

пред 3 мес.
Македонија

Трета партија од власта не се согласува со пописот: И Бошњачкиот демократски сојуз бара преиспитување на резултатите

пред 3 мес.
Македонија

Помалку од 50% од населението се изјаснило како христијани без да ја наведат религиската група на која и припаѓаат

пред 3 мес.
Македонија

Државата не постои 30 години, а попишани 344 Југословени

пред 3 мес.
Македонија

Само 3.504 граѓани или 0,19% се изјасниле како етнички Бугари

пред 3 мес.
Македонија

Објавени податоците од пописот: Македонија има 54,25 отсто Македонци, 29,52 Албанци, 3,98 Турци…

пред 3 мес.
Македонија

На 30 март ќе бидат објавени резултатите од пописот

пред 3 мес.
Македонија

Реакција на Македонците во Бугарија: Пописот спроведен без посебна графа Македонец и во услови на страв за слободно изјаснување, резултатите не ги признаваме

пред 7 мес.
Македонија

Мицкоски за пописот: Процентите нема да ги вратат оние кои заминуваат

пред 9 мес.
Македонија

Нема таква графа: На пописот во Бугарија Македонците не можат да се изјаснат како Македонци

пред 9 мес.