Ознака: нова македонија
анализа на „Нова Македонија“

Бугарската влада верува дека може да диктира како да се пишува историјата

пред 11 мес.
Македонија

Станковиќ за „Нова Македонија“: Бугарски фашистички окупатор не е говор н омраза, туку вистина

пред 1 година
Македонија

Колемишевски за „Нова Македонија“: Заев го доведе македонскиот народ до работ на пропаста, Ковачевски ќе направи историски чекор напред

пред 1 година
Македонија

„Нова Македонија“: Кој го брише македонскиот јазик од ООН?

пред 1 година
Македонија

Пред „Нова Македонија“ ќе се гради деловен објект, наместо хотел и станбена зграда

пред 2 години
Македонија

Колумна на проф.Ванковска за „Нова Македонија“: Притисок врз власта за прекин на преговорите со Бугарија – ВЕДНАШ, а не охрабрување на „дијалогот“!

пред 2 години
Колумна на академик Љупчо Коцарев за „Нова Македонија“

Обвинувам за помор на македонскиот род, македонското име, за се што е македонско

пред 2 години
Македонија

Академик Коцарев за „Нова Македонија“: Властодршците меѓу народот се доживуваат како „сериски лажговци“ или „сериски манипулатори“ еднакво штетни и опасни за државата

пред 2 години
Колумна на првиот човек на МАНУ за „Нова Македонија“

Академик Коцарев: Домата не е веќе дома, Македонија не е веќе македонска

пред 2 години
Македонија

Академик Ќулафкова: Откажувајќи се од историјата, Македонија е во опасност да се откаже од себе

пред 3 години