Ознака: кредити
податоци на народна банка

Раст на депозитите и кредитите во првиот квартал годинава

пред 3 мес.
Економија

Шест месеци грејс период за корисниците на кредити во Комерцијална банка

пред 3 мес.
Економија

Шест месеци одложување на наплатата на кредитните обврски од Халкбанк

пред 3 мес.
Регион

Во Словенија за една година се одложува плаќањето на кредите на компаниите

пред 4 мес.
Регион

Народната банка на Србија го одложи плаќањето кредити

пред 4 мес.
Економија

НБ: Вкупните кредити во јануари исти на месечна, но повисоки за 6,8 проценти на годишна основа

пред 5 мес.
Економија

НБ: Банкарскиот систем стабилен, депозитите со солиден раст, раст и кај кредитите

пред 6 мес.
Економија

Потрошувачките кредити најбарани од граѓаните

пред 8 мес.
анкета на народна банка

Олеснети кредитните услови и за домаќинствата и за претпријатијата

пред 11 месец
Економија

НБ: И кредитите и депозитите со раст во април

пред 1 година
Економија

Кредитите и депозитите и натаму бележат раст

пред 1 година
90% од проектите во првата транша се долгорочни инвестиции

Комплетирана првата транша од 100-те милиони евра евтини кредити од ЕИБ

пред 1 година
Економија

Растат кредитите и депозитите

пред 1 година
Кредитот на ЕБОР е поддржан со 1,5 милиони евра грант од ЕУ

Нови 10 милиони евра за малите и средни претпријатија од ЕБОР

пред 2 години
Македонската економија да не се потпира само на земјоделството и градежништвото

Бизнисмените бараат полесно да доаѓаат до кредити од банките

пред 2 години
Економија

Дополнителна ликвидност од 130 милиони евра за малите и средни претпријатија

пред 2 години
Економија

Евтините кредити од ЕИБ со камата до 3,5%

пред 2 години
Економија

Од октомври фирмите ќе аплицират за евтини крдити од ЕИБ

пред 2 години