Оние кои кон крајот на осумдесетите години и средината на деведесетите следеа фудбал сигурно се сеќаваат на Руд Гулит.Легендарниот холански фудбалер кој беше познат по мустаќите и слободните удари и донесе европска титула на својата земја и неколку на Милан.
Денеска со смеа гледа на својот препознатлив знак од младост.
Изгледав како порно глумец. Вака сега е многу подобро.
По завршувањето на кариерата се обиде како тренер но се прослави поради боемскиот живот. Денеска има 58 години , два брака зад себе и шест деца.